fbpx

Moció contra la persecució política i judicial de l’independentisme i de suport als represaliats

Moció presentada per Junts per Palafrugell i aprovada al Ple ordinari de 26 de setembre del 2023 amb 11 vots a favor de Junts per Palafrugell (3), ERC Palafrugell (4), Som Gent del Poble (2) i Palafrugell en Comú Podem (2), les 9 abstencions del PSC Palafrugell (9) i el vot en contra de VOX (1).

ACORDS

Primer.- Rebutjar la sentència de l’Audiència de Barcelona que condemna el conseller Miquel Buch i el sergent Lluís Escolà a penes de presó i d’inhabilitació per constituir un pas més de la repressió generalitzada contra l’independentisme, i traslladar el suport polític als condemnats.

Segon.- Expressar tota la nostra solidaritat i suport a la Mariona, la seva família i amistats per haver patit aquest processament policial i judicial.

Tercer.- Expressar tota la nostra solidaritat i suport a en Xarly, la seva família i amistats davant aquest enjudiciament i demandes de penes desproporcionades.

Quart.- Denunciar la persecució judicial de l’independentisme i exigir l’aprovació immediata d’una llei d’amnistia que posi fi a la repressió de més de 3.300 persones perseguides pel seu pensament polític.

Cinquè.- Traslladar aquests acords al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, al Govern de l’Estat espanyol, al Congrés dels Diputats i al Senat, a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, al grup de suport d’en Xarly, Xarly Absolució, a en Carles Ruiz (Xarly) i a la Mariona Reig.

×