fbpx

Junts per Palafrugell dona suport i acompanya als operadors del Mercat en les seves manifestacions

Membres del comitè local de Junts per Palafrugell acompanyen als operadors del mercat a la manifestació de dilluns 10 de gener per donar-los suport en les seves reivindicacions.

A Junts per Palafrugell donem suport als operadors del mercat i a la resta d’afectats en les seves reivindicacions i ho fem de forma explícita participant en la manifestació del dilluns 10 de gener fent-los costat.

Tal com vàrem manifestar el passat mes de desembre, la reforma de la plaça Priorat de Santa Anna està generant molt malestar en l’opinió pública. Aquest mateix matí hem conegut en un comunicat la posició de suport sobre aquestes reivindicacions del Mercat per part d’Oohx!gen i la seva voluntat de treballar conjuntament en les mateixes, per sentir-se també afectats.

És per això que creiem que cal escoltar molt més, sobretot si quan els afectats d’una decisió política no veuen altra sortida que manifestar-se al carrer, per veure perillar els seus negocis i la seva economia. Quan això passa, quelcom no s’ha fet bé. Tota acció que pugui repercutir negativament en l’economia de negocis i famílies de Palafrugell és de dubtosa necessitat. Ara bé, quan després de gairebé dos anys encara no hem sortit de la pandèmia, ni tampoc de la crisi econòmica que ha generat, llavors és quelcom que no s’ha de tirar endavant.

Quan l’equip de govern de l’Ajuntament convoca als afectats a una reunió el pròxim divendres 14 de gener, no podem entendre que les obres vulguin continuar a tota màquina, tal com ens ha arribat.

L’administració ha de solucionar problemes, no pas generar-ne de nous. Cal una reflexió profunda i seriosa i demanem, de nou, aturar aquesta reforma per plantejar-la en altres termes i de forma consensuada amb tots els afectats.

Hi ha moltes opcions per tal de donar sortida a les reivindicacions, però no creiem que comprar una quantitat limitada de tiquets de mitja hora gratuïta de l’aparcament de Can Mario i repartir-los a les parades del mercat i pels negocis del centre, sigui una d’aquestes opcions. Aquesta mitja hora gratuïta no és comparable amb la que hi havia fins ara a la plaça, havent d’assegurar-se el ciutadà d’aconseguir aquest tiquet.

Mantenir l’aparcament al matí i suprimir-lo a les tardes és quelcom habitual en aquest tipus de places i podria ser una opció a valorar. O també plantejar opcions més treballades i consensuades i deixar la reforma per a més endavant, quan la situació econòmica sigui una altra, tal com vàrem manifestar.

Reiterem la proposta de Junts per Palafrugell sobre la necessitat d’estudiar l’ampliació de l’aparcament del Casal amb una segona planta, així com estudiar-ne opcions de rotació obligatòria.

×