fbpx

Junts per Palafrugell denuncia les actituds, discriminacions i agressions LGBTI-fòbiques creixents a Palafrugell

Les darreres setmanes estem veient com les actituds, discriminacions i agressions LGBTI-fòbiques han ocorregut al nostre municipi en diverses ocasions, de forma reiterada i amb total impunitat. A Junts per Palafrugell denunciem aquestes discriminacions LGBTI-fòbiques amb tota la fermesa i oferim el nostre suport i acompanyament a qualsevol persona de Palafrugell que les hagi patit.

Fa poques hores hem conegut la denúncia de la colla Diversalia sobre els atacs verbals i la discriminació LGBTI-fòbica que van patir durant el recorregut del Carroussel Costa Brava i la plantada de les carrosses, el passat diumenge. Les darreres setmanes i mesos hem pogut veure com es vandalitzaven els bancs de davant l’Espai d’Igualtat, elements simbòlics LGBTI+ del municipi; com s’han hagut de condemnar pintades LGBTI-fòbiques que van aparèixer a les parets dels carrers del municipi; o com el Grup Municipal de VOX va impedir, amb el seu vot en contra, que el manifest contra la LGBTI-fòbia que es va llegir al Ple del 28 de maig fos institucional.

El creixement de la LGBTI-fòbia al nostre municipi ens ha de preocupar i d’interpel·lar a tothom. Totes les persones que vivim a Palafrugell hem de mostrar la nostra repulsa, rebuig i condemna de qualsevol mena de discriminació, i en particular de les discriminacions LGBTI-fòbiques.

El comité local, en nom i representació de l’assemblea local, formada pels afiliats i afiliades de Junts a Palafrugell, com el Grup Municipal de Junts per Palafrugell, ens posicionem clarament en contra de qualsevol forma de LGBTI-fòbia, condemnem tots i cadascun d’aquests fets i denunciem la impunitat amb què actua part de la nostra societat -la que comet aquestes discriminacions i agressions-.

L’adhesió del municipi a la Xarxa de Municipis LGBTI de Catalunya, que el govern municipal va comunicar el passat 16 d’abril, va ser una notícia positiva que encaixa amb la nostra proposta electoral de “Declarar Palafrugell municipi LGTBIQ+ friendly i actuar en conseqüència en totes les polítiques municipals”, però no és suficient, és clar. S’ha de començar a posar en pràctica com més aviat millor i, pel nostre grup, tan important és la formació i sensibilització com el respecte innegociable als drets humans i a les lleis del nostre país, com ara la LLEI 19/2020, del 30 de desembre, d’igualtat de tracte i no-discriminació, que també contempla, com no pot ser d’altra manera, en el seu Títol V un règim d’infraccions i sancions, que preguem al govern municipal que sigui aplicat amb totes les conseqüències -sens perjudici d’altres lleis o normes d’àmbit local o superior-.

Ja n’hi ha prou d’aquestes discriminacions. Cal alçar la veu i dir prou, i això és responsabilitat de totes les persones que vulguem una societat que respecti els drets i deures individuals i col·lectius i que tothom tingui les mateixes oportunitats.

×