fbpx

Junts per Palafrugell demana aturar la reforma de la Plaça Priorat Santa Anna

A Junts per Palafrugell s’ha constatat que és una reforma que no s’ha consensuat amb els afectats i d’una despesa que en l’actual situació de crisi econòmica a causa de la Covid-19 s’hauria de dedicar a accions que facilitin la recuperació.

El malestar en l’opinió pública que genera l’anunci de l’inici de les obres el 10 de gener del 2022, així com les afectacions que causarà durant els 9 mesos previstos de durada d’aquestes, ens interpel·la molt directament.

A Junts per Palafrugell es proposa arribar a una solució de consens amb els sectors afectats, com el mercat -tant diari com setmanal- o els comerços del centre. La reducció de places d’aparcament al centre és quelcom que no ajuda, sinó tot el contrari, a la dinamització comercial de Palafrugell i a la recuperació i sortida de la crisi econòmica que ha causat la pandèmia de la Covid-19.

Qualsevol de les decisions i actuacions de les administracions, i principalment de l’administració local, ha d’evitar ser un fre a la recuperació econòmica que cal que acceleri en el context de crisi actual.

La durada de 9 mesos, amb la Setmana Santa i l’estiu inclosos, és una afectació en el temps molt important per una zona centre totalment clau en la dinàmica econòmica i comercial de la vila.

A Junts per Palafrugell es va proposar l’estudi de l’ampliació de l’aparcament del Casal per tal de dotar el centre de la vila d’un major nombre de places d’aparcament, així com estudiar-ne opcions de rotació obligatòria, com una de les actuacions que es podia afrontar amb les inversions que permeten l’alliberament dels romanents de tresoreria de l’Ajuntament. I és la nostra proposta per tal de solucionar els problemes d’aparcament al centre que es porten arrossegant des de fa molts anys, tal com s’està fent -grans aparcaments al centre- a altres poblacions de la nostra comarca, mentre la dependència del vehicle privat al nostre territori no pugui reduir-se amb una substancial millora del transport públic, per la que apostem clarament.

×