fbpx

Junts per Palafrugell al costat dels afectats de la plataforma “Salvem Palafrugell”

La reforma de l’ordenança d’ocupació de via pública implica una reducció de les terrasses de diversos sectors de Palafrugell, Calella, Llafranc i Tamariu, els operadors de les quals s’estan mobilitzant per intentar arribar a un acord amb l’equip de govern, i a Junts per Palafrugell ens adherim a les seves reivindicacions. 

Tal com ara farà un mes vàrem advertir posicionant-nos a favor de la reactivació econòmica postpandèmia (economia ara també molt més afectada per la guerra a Ucraïna), la reforma de l’ordenança d’ocupació de via pública que vol tirar endavant l’àrea de Qualitat Urbana d’ERC, ha generat un rebuig i mobilització molt important per part dels operadors.

Aquest cap de setmana hem vist com una plataforma anomenada “Salvem Palafrugell” presenta les reivindicacions des del punt de vista dels afectats i asseguren que tenen la total intenció d’arribar a un acord, que ha estat rebutjat per l’equip de govern. Expliquen les greus conseqüències de tirar endavant amb aquesta reducció d’espais, que arriba fins a un 50% en alguns casos, amb fins a 100 treballadors menys i amb una pujada en els preus de les consumicions considerable.

Insistim, com ja ho hem fet en diverses ocasions, en què no ens podem permetre, ara per ara, prendre decisions que puguin ser un fre a la recuperació econòmica, sobretot en un municipi com Palafrugell on el sector serveis ha estat tan afectat, i que representa un 77% del total de les empreses i genera un 72% del total de llocs de feina.

És per això que donem tot el nostre suport als afectats per aquesta decisió i donat que encara no s’ha aprovat la reforma, demanem que es mantinguin les actuals condicions prorrogant per als estius 2022 i 2023 l’actual ordenança, i deixant per al nou consistori sorgit de les eleccions municipals del 2023 l’elaboració d’una nova ordenança negociada amb els afectats i amb un procés de participació real i vinculant.

Volem recordar que el nostre posicionament és clar i que no hi ha millor política social que la plena ocupació. Prendre mesures que poden fer perdre llocs de feina és un error, i més quan és més necessari que mai sortir de la crisi econòmica generada per la pandèmia, i a la que ara s’hi han sumat les conseqüències de la guerra a Ucraïna.

×