fbpx

Junts per Palafrugell a favor de la reactivació econòmica post-pandèmia

Amb la reforma de l’ordenança d’ocupació de via pública -que vol reduir l’espai de les terrasses de diversos sectors de Palafrugell, Calella, Llafranc i Tamariu-, l’eliminació de les places d’aparcament de la plaça del Priorat de Santa Anna i del carrer Pi i Margall, i la pujada per aquest 2022 d’un 2% de l’IBI i d’un 5% de la taxa d’escombraries, s’està afegint massa pressió sobre els ciutadans i els negocis de Palafrugell i els seus nuclis, desfavorint notablement la recuperació econòmica.

Després de quasi 2 anys de pandèmia, amb restriccions tant fortes com el tancament de l’oci nocturn, limitació d’aforaments a locals i negocis, reduccions de mobilitat, i un llarg etcètera, aquest 2022, quan finalment sembla que deixarem enrere les restriccions, hauria de ser l’any de la recuperació econòmica. Mesures com la de reducció de l’espai de les terrasses que impulsa l’àrea de Qualitat Urbana d’ERC, farà perdre activitat econòmica als afectats i en conseqüència llocs de treball, tal com es reclama per part dels operadors dels diversos sectors del municipi afectats per la modificació d’aquesta ordenança.

No ens podem permetre, ara per ara, prendre accions que puguin ser un fre a la recuperació econòmica, sobretot en un municipi com Palafrugell on el sector serveis ha estat tant afectat, i que representa un 77% del total de les empreses de Palafrugell i genera un 72% del total de llocs de feina.

A Junts per Palafrugell proposem l’impuls de noves activitats econòmiques al municipi, per tal d’encarar el futur amb una generació de riquesa i amb uns llocs de feina de molta menys estacionalitat. Ara bé, estem al costat de tots els negocis de Palafrugell i de les seves necessitats. El sector serveis -comerç, restauració, hostaleria, …- genera el 72% de tots els llocs de feina del municipi (69% entre els autònoms). És un sector fonamental per Palafrugell i pels seus ciutadans.

No hi ha millor política social que la plena ocupació. Prendre mesures que poden fer perdre llocs de feina és un error, i més quan és més necessari que mai sortir de la crisi econòmica generada per la pandèmia. Pandèmia de la que encara no hem sortit i que encara comporta restriccions -com amb els viatges i el passaport Covid europeu- que no permeten que es pugui considerar que s’ha tornat a la normalitat del 2019.

×